where to buy IDN domains?

Discussion in 'Indian IDNs' started by himtuna, Nov 2, 2008.

  1. himtuna

    himtuna New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    from where must I buy an IDN?

    -http://domainsite.com/
    -enom.com
    -one more site... i think i found dayton....dont remember
    -godaddy
     
  2. himtuna

    himtuna New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: where to but IDN?

    ok i bought it from godaddy.
    but one question,..... when i type the domain suppose.. र.com will I be redirected to र.com .. or my url at my browser stays at र.com
    pretty confused though. and i cant add the domain in cpanel do i have to add that xn--t2b.com ?
    if the browser, urls, are not using र.com and redirecting to dsfsdkfsd then its not usefull.. pls clarify me .
     
  3. Ceres

    Ceres New Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Re: where to but IDN?

    Here's a list of accredited IDN registrars for the .com and .net. extensions: Internationalized Domain Names - Find IDN Registrars

    You can also keep an eye out on various forums to see if someone is selling IDNs. For example, http://www.inforum.in/sale/

    Best of luck!
     
  4. Ceres

    Ceres New Member

    Joined:
    Mar 27, 2008
    Messages:
    2,206
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Canada
    Re: where to but IDN?

    I'm not too familiar with IDNs, but this will probably help:

    Internationalized Domain Names - How IDNs Work
     
  5. himtuna

    himtuna New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: where to but IDN?

    thanks buddy i typed the domain i bought and saw the punycode in the firefox
    but opera does the job well
    "
    Firefox supports IDNs by default. Firefox displays IDNs in punycode unless the registry of the domain�s TLD has posted a policy on what characters it permits and how it handles homographs - similar looking characters from different character sets or scripts. You can see their policy and the whitelisted TLDs here. You will note that .com and .net are not on their whitelist. Not cool. Fortunately, outside English speaking countries, which is where IDN is primarily aimed at, Firefox does not have widespread adoption.
    Opera resolves all IDNs to native character sets even when entered in punycode form. It’s a good browser, but not many people use it.
     
    Last edited by a moderator: Nov 2, 2008
  6. himtuna

    himtuna New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Re: where to but IDN?

    but still not clear what to add to the dns settings xn--11bv3cwcq.com i think so .. with google apps also....
    ??
     
  7. Jeff
    • Staff / Moderator

    Jeff Canada Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    4,652
    Likes Received:
    655
    Trophy Points:
    113
  8. Jeff
    • Staff / Moderator

    Jeff Canada Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    4,652
    Likes Received:
    655
    Trophy Points:
    113
    Re: where to but IDN?

    It depends on the browser.

    For Internet Explorer, the browser address bar will display xn--t2b.com

    In Firefox, some IDNs are displayed in unicode, and some in punycode. I'm not sure how they do this - I believe that they may have a white list of sites.

    In Opera, the browser address bar will display र.com

    Regardless of browser, it's still useful. A web user can type र.com into the address bar of any browser and will end up at your site.
     
  9. Jeff
    • Staff / Moderator

    Jeff Canada Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    4,652
    Likes Received:
    655
    Trophy Points:
    113
    Re: where to but IDN?

    You'll need to use the xn-- for all those things.
     
  10. jaiz

    jaiz New Member

    Joined:
    Oct 21, 2008
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    One more vote up for dynadot.com

    I have had good experience with dynadot. Quite impressive user interface. Very accessible even if you a domains in quantity.
     
  11. himtuna

    himtuna New Member

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    good domain :नेटवर्क.net

    have any idea when are .in domain starting?
     
  12. Jeff
    • Staff / Moderator

    Jeff Canada Administrator Staff Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    4,652
    Likes Received:
    655
    Trophy Points:
    113
    I recently contacted the registry about this and they said not for a long while... :(
     
  13. indiaonline

    indiaonline New Member

    Joined:
    Nov 4, 2008
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0